Overslaan naar hoofdinhoud

Een inleiding tot risico-engineering in verzekeringen

Wat is risico-engineering?

In de kern is risico-engineering een holistische en allesomvattende strategie voor het beheer van risico’s vóór, tijdens en na het optreden ervan, met als doel de eventuele schade tot een mininmum te beperken zowel voor het bedrijf, zijn mensen en active.

Geen twee bedrijven hebben hetzelfde risicoprofiel, dus risk engineering begint meestal met een risicobeoordeling ter plaatse. Zodra het risico is berekend en geëvalueerd, leveren deze gegevens cruciale informatie op voor de verzekeraars om polissen op maat te maken die nodig zijn om de mogelijke gevolgen van bedrijfsspecifieke risico’s te beperken.

Risico-engineering biedt nog meer waarde als een methode om praktische maatregelen te identificeren die bedrijven zelf kunnen implementeren om de bedreigingen waarmee ze worden geconfronteerd, zowel in frequentie als in ernst, proactief te verminderen voordat ze zich voordoen. Want als het op risico’s aankomt, is voorkomen beter dan genezen.

Wie heeft Risk Engineering nodig?

Voor de meeste bedrijven is het vermijden van risico’s gewoonweg geen optie. En nu klimaatverandering, duurzaamheid en cyberveiligheid wereldwijd in het middelpunt van de belangstelling staan, worden bedrijven geconfronteerd met een steeds breder scala aan risico-uitdagingen, waardoor zowel bedrijven als verzekeraars onder druk komen te staan.

Door een strategie voor bedrijfsrisicobeheer te ontwikkelen die risico-engineering omvat, worden deze uitdagingen echter met kansen omgeven. Met een preventieve in plaats van reactieve benadering van risico’s besparen bedrijven niet alleen tijd, geld, gedoe en stress bij het runnen van hun bedrijf, maar zijn ze ook in staat om doortastende actie te ondernemen om te bloeien en zich naar het volgende niveau te ontwikkelen, terwijl ze weten dat ze beschermd zijn.

Risk Engineering stelt ondernemingen in staat schade te minimaliseren en aanzienlijke verliezen te vermijden, en vermindert ook het aantal en de ernst van verzekeringsclaims. Dit biedt verzekerde bedrijven meer bescherming in het verdedigen van de financiële draagkracht van verzekeraars, zodat zij in staat zijn om hun klanten te ondersteunen als en/of wanneer zij uiteindelijk een claim moeten indienen.

Waarom uw risico verminderen met MS Amlin Insurance?

De beste maatregelen voor effectief risicobeheer komen alleen aan het licht met de juiste instelling. Bij MS Amlin Insurance geven wij er de voorkeur aan dicht bij u en uw makelaar te blijven om uw risico’s en behoeften op het gebied van risicobeheer grondig te begrijpen.

Met behulp van de verzamelde gegevens bij de beoordeling van uw risico’s gebruiken onze risico-ingenieurs hun toonaangevende expertise en hun schat aan ervaring om een risicobeheerstrategie op te stellen die is afgestemd op het specifieke risicoprofiel van uw organisatie.

Wij kiezen voor een proactieve aanpak met gespecialiseerde expertise

Als het gaat om het verminderen van risico’s, is de eerste stap te begrijpen wat ze zijn en wat de mogelijke gevolgen ervan zijn. MS Amlin heeft een gevarieerde risicobereidheid opgebouwd als onderdeel van de 300-jarige nalatenschap van de wereldwijde top 10-verzekeraar MS&AD. Hierdoor zijn wij in staat een grote verscheidenheid aan gespecialiseerde risico’s in onze nichegebieden van eigendoms-, crisis-, ongevallen- en scheepsverzekeringen te beoordelen en hierover te adviseren.

Wij werken samen om onze klanten nog beter te begrijpen

Een pijler van ons bedrijf is onze menselijke aanpak. Wij blijven dicht bij de bedrijven waarmee wij samenwerken en de mensen erachter om hun unieke behoeften grondig te begrijpen en de beste dekking en preventieve maatregelen aan te bevelen. Wij bieden niet alleen een dienst aan, maar ook een partnerschap, want verzekeren gaat tenslotte over mensen – degenen wier projecten, bedrijven, activa en veiligheid wij helpen beschermen.

·       Wij zetten uw risico’s om in groeikansen

Zelfs met effectieve risico-engineering kan niet elk risico worden geëlimineerd – maar dat is waarom wij hier zijn. Met onze Japanse achtergrond als uitgangspunt gaan wij creatief te werk om u te helpen uw risicoprofiel stapsgewijs te verbeteren. Door u de ondersteuning te bieden die u nodig hebt wanneer u die nodig hebt, kunt u erop vertrouwen dat u uw bedrijf elke dag verder kunt ontwikkelen om een concurrentievoordeel te behalen als onderdeel van een transformatie op lange termijn.

Een lijst met artikelen